wp448beab4.png
wp40e59ea2_0f.jpg
wpca499e44_0f.jpg

Mixfight  on Tour : Simson KDO fotoreportage ! Bekijk nu de link.

Artikel Algemeen Dagblad : Henk van der Stoep weet van geen ophouden!

Verslag 3de competitie ronde, inclusief foto;s

Verslag  van de competitie ronde op 7 Februari 2009, inclusief foto;s

wp89ae01ca.png

Worstelen

Worstelen, een eeuwenoude sport, welke bij vrijwel alle culturen en volkeren voorkomt. Tegenwoordig wordt er op Olympisch niveau geworsteld in 2 verschillende stijlen, namelijk: vrije stijl en het grieks romeins worstelen.

Vrije stijl worstelen houdt in dat men zowel met de benen als het bovenlichaam contact mag maken. Grieks romeins worstelen houdt in dat men enkel met het bovenlichaam van de tegenstander contact mag maken.

De regels van het worstelen zijn simpel. Het is de bedoeling de tegenstander op zijn rug te krijgen om zo middels een ‘touché’ de partij te winnen. Een partij kan ook gewonnen worden middels punten. Deze punten kan je verkrijgen door je tegenstander op talloze wijze te ‘controleren’.

Worstelen biedt een uitermate goede basis voor een atletisch bouw en is conditioneel zeer zwaar. Vele vechtsporters uit verschillende takken van sport verkiezen het worstelen naast hun eigen sport vanwege de technische, conditionele en mentale aspect van het worstelen.

De mythe omtrent het worstelen dat deze voor zwaarlijvige mannen zou zijn is zeer misplaatst. Op wereldniveau is competitie worstelen het meest competitief in de gewichtsklassen 60kg, 66kg, 74kg en 84kg.

De trainingen bij Simson KDO Den Haag worden gegeven onder leiding van Harry Steinmetz. De trainingen bestaan veelal uit een goede warming-up, gevolgd door techniek –en tactiektraining met afsluitend het sparren.

De worstelploeg van Simson KDO Den Haag is een trouwe ploeg, welk tevens aan wedstrijden doet. Er is ruimte voor recreatieve als ook wedstrijdworstelaars.

Bekijk deze link ook eens : www.youtube.com/watch?v=IJgiKN_tYNY

Tijden: MA-DO  20:00-22:00 

ZA       10:00-12:00

 

wp9c84df22_0f.jpg
wpbe1ee361.png