wp448beab4.png
wp40e59ea2_0f.jpg
wpca499e44_0f.jpg

Mixfight  on Tour : Simson KDO fotoreportage ! Bekijk nu de link.

Artikel Algemeen Dagblad : Henk van der Stoep weet van geen ophouden!

Verslag 3de competitie ronde, inclusief foto;s

Verslag  van de competitie ronde op 7 Februari 2009, inclusief foto;s

wp8800b6c4.png

Gewichtheffen

 

Kort en bondig: een halter tot boven je hoofd tillen!

Een wedstrijd gewichtheffen bestaat uit 2 oefeningen. Elke oefening mag je 3 x proberen. Bij het eerste onderdeel moet je de halter in één keer boven je hoofd brengen.

Dit is het tweehandig trekken [snatch]. Bij het tweede onderdeel sla je de halter eerst voor en stoot je de halter daarna tot boven je hoofd. Dit is het tweehandig voorslaan en stoten [clean & jerk].

Bij trainingen kunnen wel tot 100 variaties gedaan worden op oefeningen die met deze 2 wedstrijdonderdelen te maken hebben.

 

Trekken                

 

 

Stoten

 

 

Kan iedereen gewichtheffen doen?

 

Nee, je moet wel in staat zijn om met beide handen een halter boven je hoofd te houden terwijl je staat. Niet iedereen kan dit, denk bijvoorbeeld maar aan mensen die rolstoelgebonden zijn. Sommigen kunnen dan nog wel deelnemen aan fitness of bankdrukken. Ook andere personen met gezondheidsproblemen wordt geadviseerd om eerst contact op te nemen met een (sport)arts of (sport)fysiotherapeut voordat begonnen wordt met een licht of zwaarder trainingsprogramma.

 

Gewichtheffen bij KDO

 

Er wordt bijna elke dag getraind tussen 18.00 en 21.30 muv zaterdag en zondag.Eerste twee kwartier word goed op gewarmd met speciale oefeningen en een training programma’s word door de trainer gemaakt.

 

wpd6e25e16.png
wp1d7d2a6d.gif
wp3d0f2f6f_0f.jpg
wp703126fa.png